Брандове

 • JP CHENET LOGO
 • LOGO CHEMIN DES PAPES
 • LOGO FLEURS DE PRAIRIE
 • LOGO
 • LOGO PASQUIER DES VIGNES
 • LOGO CHATEAU BOIS PERTUIS
 • CHATEAU ARCADES LOGO
 • CHATEAU DE PENA LOGO
 • LA BAUME LOGO
 • SANTA HELENA LOGO WOMAN
 • PRAGA LOGO
 • FLENSBURGER LOGO
 • GREVENSTEINER LOGO
 • VELTINS LOGO

jP. chenet


Следвайки художествения си и предприемачески дух, през 1984 г. Жозеф Хелфриш проектира бутилка с революционна форма. Той я нарича Жозефине.  Тя се открява с оригиналните си криви, наклонена шията и обло тяло. Тя е истинско предизвикателство за времето си, тъй като за ползването и е необходима специална бутилираща линия. Така се ражда Νo 1 френски винен бранд в света и името му е JP. Chenet.

JP. Chenet е уникално сред френските вина. Неговата разпознаваема бутилка обхваща автентичен опит, който много други се опитаха да имитират ... Благодарение на упоритата работа на лозарите и страстните винопроизводители, вината JP. Chenet са завладели света, радвайки вкусове на всеки континент. Изберете JP. Chenet, което ви подхожда, но не забравяйте най-важното: хубавото вино е това, което е споделено!

За вината


Домейн д' ла бом

Домейн д' Ла Бом в регионаЛангедон-Русийон се намира в Сервиан между Безие и средновековния град на Пезена, в центъра на най-големите лозарските площи в света.

През 1882г. Жан Пол Старши поема винарна Ла Бом, която е съсипана след избухването на епидемията от Филоксера. С помощта на синовете си за 20 год. той успява да възстанови 100 хектара лозя, да изнесе продукцията си в чужбина и да открие магазин в Париж през 1900 г.

След няколко промени в собствеността от 1940г. до днес, понастоящем грижата за избата и този прекрасен имот е в ръцете на Главният изпълнителен директор на Ле Гранд Ше де Франс Джоуеф Хелфрих, който продължава да затвърждава заслуженото ѝ международно признание. С негова подкрепа, историята на избата и тероара Домейн Ла Бом продължава да произвежда автентични вина за истинските ценители на виното.
През последните 5 години избата е спечелила над 50 медала на международни изложения, включително Syrah “Jeunesse” 2009, в категорията “The World’s Best Syrah in 2010”.


За вината


Френски Шата

 • Crus et Domaines de France
 • Crus et Domaines de France properties

Създадена в Бордо за 5 поколения, Крю е Домейн д' Франс е специалист по "Бордо" за групата "Ле гранд ше ду Франс". Основен играч на пазара в Бордо, Крю е Домейн д' Франс промотира вината от 15-те хектара на семейство Хелфрих, които представляват разнообразието на тероара Бордо . Днес повече от 150 собственици се доверяват на Крю е Домейн д' Франс, като ни дават изключителни права за разпространение на вината на техните шата .

Крю е Домейн д' Франс се възползва от уникалната дистрибуция и логистика на Ле гранд ше ду Франс.

Вина от нашето портфолио в повече от 165 различни страни в най-добрите възможни условия.


С повече от 500 хектара лозя в района на Бордо,  семейство Хелфрих и техният екип от винопроизводители работят със страст да извлекат най-доброто, което тероара на всеки регион може да предложи, зачитайки традициите. Опитът на нашите винопроизводители и майстори на избите ни позволява да получим най-доброто грозде и по този начин да произвеждаме отлични вина с големи ароматни палитри.

Вина на нашите шата представени на българския пазар са:

Шато Боа Пертюи

Шато Кантен

Шато Боа Шантан

Шато Лобес

Калве и други


За вината

Шато Д' Пена

е намерите селището Кас Д' Пен в Русийон, на около десет мили западно от Перпинян. Думата "Пена" означава "камък" в Каталония и се споменава през Средновековието до замъка, разположен върху скалистия планински връх, който доминира в долината на река Аги. Тук лозята трият  раменете с маслинови дървета, бадеми и маки в типичен средиземноморски пейзаж.

Нашите лозя се простират над 1000 дка и 80% от повърхността се класифицира като Appelation d'Origine Contrôlée.

Почвата в региона е идеална за много сортове грозде, сред които Сира, Каринян, Гренаш Ноар, които влизат в нашите AOC Кор дю Русийон Вилаж.


За вината

Киви Кюве

Тази гама от елегантни вина изразява характера на всеки сорт грозде. Ароматни вина с пълни плодови аромати се произвеждат чрез най-модерните техники за производство на вино. Вина изработени, за да се консумират както като аперитив така и с изискана храна.

Марката Киви Кюве е създадена през 2001 г., за да комбинира техниките и вкусовете на Новия свят с благородството на френските терори. Френска марка с поглед към Новия свят. През многобройните си пътувания, енологът на бранда е вдъхновен от вината на Нова Зеландия и винопроизводството там.

Лозята се намират в сърцето на долината на Лоара. 


За вината

Барон Д'Ариняк

Барон Д'Ариняк е роден през 1649 г. в замък Ариняк, който е бил собственост на семейството му от 1455 г. Намиращ се в сърцето на Пиринеите, Аринак е едно незабравимо място за Барон Д'Ариняк, където прекарва щастливото си детство с природата наоколо. След като посещава лозята на чичо си в Паи Д'Ок, барон Д'Ариняк, на 18-годишна възраст, млад мъж, изпълнен с страст и амбиции, решава да научи изкуството на правене на вино едно море на познанието!

Прекарвайки години в семейните лозя и посещавайки други лозя, барон Д'Ариняк се влюбва във винопроизводството и го третира като негова кариера. 

През 1676 г. барон д'Ариняк произвежда първото си червено вино. Смирено, той го изпраща на всички свои близки, както и на много близки кралски семейства за критики и предложения. Резултатът е окуражителен: той завладява тези изтънчени любители на виното! 

От 1980 г. тази марка официално се продава на пазара във Франция. Като наследство на семейство Ариняк се пазят принципите на барон д'Ариняк и се придържат към винопроизводствените традиции.

Автентично и утвърдено в традицията виното с бранда Барон D'Arignac постигна огромен успех. Вината се изнесят по целия свят. В продължение на почти 30 години Барон Д'Ариняк е велик спътник на най-добрите моменти в живота на хората. През 2011 г. повече от 5 милиона бутилки Барон д'Ариняк се консумират по целия свят. Хората са пленени от непретенциозния характер на Барон Д'Ариняк, който го прави изключително пивко и приятно.


За вината


Санта Елена

 • SANTA HELENA LOGO WOMAN

Санта Елена е част от Сан Педро Тарапака Вино Груп и заедно с още 10 винарни формира второто по големина холдингово дружество в Чили. 

Винарна Санта Елена е основана през далечната 1942г. и става собственост на холдинга през 1994г.. В момента е един от най-големите производители от долината Колчагуа, Чили с общо 334 хектара лозови насаждения. Поддържа и дългогодишни и перспективни партньорски отношения с грозде производители в най-добрите и плодородни долини Майпо, Kазабланка, Лейда, Курико, Качапоал и Маул.

Уайнмейкърите на Санта Елена са твърдо убедени, че качественото вино се произвежда от качествено грозде и именно заради това отделят цялото необходимо внимание за отглеждането на гроздето и процеса на винопроизводството.

Санта Елена притежава 3 имения - Сан Алберто (Долината Колчагуа-205 хектара с Каберне, Шираз, Карменер, Каберне Фран, Вионие, Малбек и Мерло), Сан Фернандо (най-старите насаждения. 90 хектара Каберне, Каберне Фран, Карменер, Мерло, Пино Ноар, Пти Вердо и Семилион) и Сан Хавиер(специализирано за призводството на Каберне совиньон).


За вината

Бири

VELTINS SINCE 1824

Немска Бира с история на повече от 180 г., премиум марка за Pilsener в Германия.

Veltins е един от първите производители на Pilsner бира в Германия. През 1824г. малка пивоварна в Грефенщайн, Германия, започва да произвежда бира в съответствие с немските закони за качество на напитките. След повече от 180 години пивоварната е еволюирала в една от най-модерните частни пивоварни в Европа - VELTINS. Тази невероятна история за успеха на семейна компания, сега управлявана от пето поколение, е базирана на инвестиционна сила, прозорливо предприемачество и корпоративна култура, оформени от екипен дух и стремеж към най-високо качество. До ден днешен тази висококачествена бира се произвежда изключително само от висококачествени съставкималц, хмел, мая и най-чистата изворна вода - стриктно спазвайки закона за чистота на пивото от 1516г.

Veltins e главен спонсор на ФК Шалке 04 и Veltins Arena в Гелзенкирхен е многофункционален стадион. Veltins е спонсор на много зимни спортове, сред които състезания по биатлон.

FLENSBURGER

Има основателни причини, поради които пет граждани на Фленсбург подписват документа, който създава пивоварната във Фленсбург на 6 септември 1888 г. Те са откривали идеален обект - ледников извор с кристално чиста вода за варене на бира и начин за добиване на леда, необходим за охлаждане на отлежаващото в избите.

През 30-те години Flensburg Private Brewery се превръща в една от най-големите пивоварни в германския щат Шлезвиг-Холщайн под ръководството на Емил Петерсен, почетен консул. Той успя да обедини усилията на всички с една цел и знае какво е успешното пивоварство: опит и продължителност. Неговата прозорливост води Фленсбургската пивоварна по пътя на успеха.

Дори през 60-те години на миналия век, когато всички останали пивоварни преминават към по-евтините коркови тапи, Емил Питърсън остана верен на бутилката, която е характерна за бира Фленсбургер до днес. Бутилка с въртящ се капак и звук на пукот, когато се отваря, отдавна са марка за Фленсбургер - и това прави пивоварната един от най-успешните в света в сегмента на суинг топ капачките.

В пивоварната във Фленсбург се гордеят с уникалния свеж вкус на нашите бири - въпреки че не е изненадващо, тъй като водата, която използват за варене, произхожда от подземните ледникови потоци на Северна Скандинавия и е напълно свободна от замърсители. Това е тайната на непрекъснато свежите бира от първокласно качество, които произвеждат от 1888 година насам. Клиенти оценяват колко много опит и качество се крият в бирата Фленсбургер. 


Flensburger

Има основателни причини, поради които пет граждани на Фленсбург подписват документа, който създава пивоварната във Фленсбург на 6 септември 1888 г. Те са откривали идеален обект - ледников извор с кристално чиста вода за варене на бира и начин за добиване на леда, необходим за охлаждане на отлежаващото в избите.

През 30-те години Flensburg Private Brewery се превръща в една от най-големите пивоварни в германския щат Шлезвиг-Холщайн под ръководството на Емил Петерсен, почетен консул. Той успя да обедини усилията на всички с една цел и знае какво е успешното пивоварство: опит и продължителност. Неговата прозорливост води Фленсбургската пивоварна по пътя на успеха.

Дори през 60-те години на миналия век, когато всички останали пивоварни преминават към по-евтините коркови тапи, Емил Питърсън остана верен на бутилката, която е характерна за бира Фленсбургер до днес. Бутилка с въртящ се капак и звук на пукот, когато се отваря, отдавна са марка за Фленсбургер - и това прави пивоварната един от най-успешните в света в сегмента на суинг топ капачките.

В пивоварната във Фленсбург се гордеят с уникалния свеж вкус на нашите бири - въпреки че не е изненадващо, тъй като водата, която използват за варене, произхожда от подземните ледникови потоци на Северна Скандинавия и е напълно свободна от замърсители. Това е тайната на непрекъснато свежите бира от първокласно качество, които произвеждат от 1888 година насам. Клиенти оценяват колко много опит и качество се крият в бирата Фленсбургер.

Grevensteiner

С производството на Grevensteiner Original бирария Veltins се обръщакъм корените и съживява вековните си знания в пивоварството,вдъхновени от традиционното варене на бира, което са прилагали близнаците Карл и Антон Фелтинс в началото на миналия век. Същата  бира с кехлибарен цвят и златни отблясъци пълни халбите на семейството преди повече от 100 години. 

Историческата Стейни бутилка се свързва с пивоварна Фелтинс от десетилетия. Това е и причината за завръщане към традиционната бутилка Стейни и старовремски етикет нa Grevensteiner, както и за запечатването на капачката с фирмен "бандерол". Grevensteiner е лека бира, създадена от меки изворни води и прясно набрани съставки. Традиционният малц дава на бирата кехлибарения ù цвят и плътния ù вкус.

Praga

Автентична чешка бира

Бира с високо качество - всички съставки са натурални, а производството е традиционно с немеханизиран процес, който датира от преди 200 години. 

Водата за бирата се добива от 300 м дълбочина от артезиански кладенци, за производството се използва домашно произведен ечемичен малц и най-добрият хмел от Сааз (Жатец). Бирата се радва на широко представяне в над 35 страни в света.

Praga Premium Pils има златен медал от The World Beer Championship в Чикаго.